En konsults betraktelser

, - 7 juni 2018

Henrietta Hurtig

Här beskriver Henrietta livet som konsult. ”Ingen veckodag är mer intressant än en annan, för mig är innehållet i dagen det som ger mig mer eller mindre behållning. En dag kan avrundas med glädje, irritation, förundran, trötthet eller ro. Den gemensamma nämnaren, oavsett sinnestillstånd, är passion.” Det här är del 5 i en artikelserie.

Läs artikeln på Linkedin Pulse

Fyra artiklar om GDPR och mormors halssmycke

, , - 4 juni 2018

Sven Envall

Våra konsulter Sven Envall, Julia Norebring och Magnus Albrektsson har skrivit en artikelserie om GDPR och mormors halssmycke. Serien är tänkt att både kunna och inspirera och hjälpa med svar på några grundläggande frågor kring den aktuella Dataskyddsförordningen som trädde i kraft den 25 maj.. Mycket nöje!

Läs artikeln på Linkedin Pulse

The Butlerian Jihad, miss Universum och Adaptits arbete

, - 4 juni 2018

Magnus Albrektsson

Magnus Albrektsson, vår försäljningschef på Adaptit fortsätter att light-filosofera i denna intressanta artikel om AI och RPA.

Redan nu tar de över allt mer. Inte bara de enkla jobben utan stora delar av allt på arbetsmarknaden. De kommer helt enkelt att tvinga oss att arbeta med annat än det många av oss tidigare satt en ära i att kunna göra bra och snabbt. Om vi inte hanterar det här på ett bra sätt nu kommer ”The Butlerian Jihad” troligen att inträffa någon gång kring 2040.

Läs artikeln på Linkedin Pulse

Varför det interna fokuset fortfarande är betydelsefullt

, - 4 juni 2018

Åke Djärf

Utifrån- och in-perspektivet är viktigt för en verksamhets framtida framgång, men på vägen får vi inte glömma bort det interna fokuset. Här utvecklar Åke Djärf, konsult på Adaptit, den nödvändiga kopplingen mellan kund-perspektivet och behovet av effektiva, interna kompetenser.

Läs artikeln på Linkedin Pulse

Att vägleda en elefant- en artikel om värdet av den mindre konsultbyrån

, - 4 juni 2018

Per Spånt

ett konsultliv fyllt med parallellt pågående aktiviteter så blir avslutade uppdrag dessvärre ibland bara parenteser där reflektion och eftertanke helt uteblir. Andra gånger däremot så fylls tankarna med olika intryck kring vad som kunde genomförts på ett annat sätt eller vilka förutsättningar som helst skulle ha varit annorlunda.

Läs artikeln på Linkedin Pulse

Varför min dotter kommer att äga framtiden, får usla kattbilder och dissar Kung Louie.

, - 4 juni 2018

Magnus Albrektsson

Hon är tre, nästan fyra år. Och även om det inte är varje kväll så är det många kvällar som vi, från början oavsiktligt, tränar de färdigheter som kommer att leda till att hon kommer att äga framtiden.

Läs artikeln på Linkedin Pulse
Top elementum ultricies neque. dictum nunc facilisis tempus Sed Aliquam