Ökat förtroende med rätt konflikthantering

Mitt i mörka november träffade Annika Raab hos oss Juseks kvinnliga chefsnätverk för att ge konkreta råd och tips på hur du leder i en konfliktfylld situation. Med rätt metod och verktyg kan du till och med gå starkare ur krisen och med ett ökat förtroende från anställda och verksamhet.

Annika Raab, konsult på Adaptit inledde med att på ett levande sätt måla upp bilden av en teater i en turbulent konfliktsituation. En föreställning hade lagts ner kort innan premiär och orsakat en kris i organisationen. Hur hanterar man som ledare medarbetares ilska, frustration och besvikelse? Och hur kan hanteringen av en krissituation höja förtroendet för ledningen? Nyckeln till framgång är enligt Annika att hjälpa alla konfliktdeltagare att se sitt ansvar i konflikten, förstå sin egen tolkning av situationen och varför en reagerar som en gör.

Annika Raab arbetar framförallt med ledarskapsstöd i digital transformation. Under stora delar av sin karriär har hon arbetat som rådgivare och coach till ledningsgrupper och chefer på hög nivå. Hennes primära bidrag har ofta varit att hjälpa till att identifiera vad som är viktigt i en komplex miljö och kommunicera ut det på ett lättbegripligt sätt – att hjälpa ledare och organisationer genom förändring för att uppnå mål för verksamheten.

Vill du veta hur det gick för teatern och höra vad Annika kan göra för er verksamhet? Hör av dig!

Läs mer om Annika här

Annika är också expert inom förändringsledning, här kan du läsa hennes artikel:

”Varför VD:ar får sparken som handlar om hur man hanterar utmaningarna i förändringsledning”

 

Top