”Jag blev imponerad av stadens arbete med att utveckla Stockholm genom digitalisering”

Vår senaste nätverksträff handlade om Stockholm som smart stad – Strategiska projekt, it-infrastruktur & vision. Jag blev imponerad av stadens arbete med att utveckla Stockholm genom digitalisering. Ett exempel som jag fastnade för är hur de effektiviserat tömning av soptunnor med hjälp av IoT-teknik. Sophämtarna får veta elektroniskt när en soptunna är full och behöver tömmas. På så vis undviker de också att tömma en halvtom soptunna. Behovet av tömning har minskat och klagomålen likaså.

Ann Helenius föredrag om vision 2040 där hon förmedlade att den bästa digitaliseringen är den som inte syns, den förenklar vår vardag och förbättrar vår livskvalitet. Stockholm ska bli ekonomiskt, ekologiskt, demokratiskt och socialt hållbart genom innovativa digitala tjänster, öppenhet och uppkoppling. Vi på Adaptit är stolta över att Stockholmsstad stod värd för vår senaste nätverksträff och gratulerar Ann Helenius till titeln CIO of the year!

/Mattias Wase

Top